Zakaj manifestacija včasih ne deluje?


Vir slike: internet

V zadnjih nekaj letih se veliko govori o zakonu privlačnosti, pozitivnem razmišljanju, manifestaciji, kreiranju življenja, kot si ga želimo, a še vedno mnogi pravijo, da za njih nič od tega ne deluje.

Zakaj? Ker si delovanje Vesolja napačno razlagamo in ker premalo delamo na osebnostni in duhovni rasti. Teorija je namreč povsem enostavna, v praksi pa se izkaže, da ni tako preprosto. Zakaj? Za doseganje ciljev, se moramo namreč potruditi in tukaj je delo na sebi neizogibno.

Mnogi zmotno mislijo, da je dovolj, da si vsak dan ponavljajo pozitivne misli in da jim bo potem vse padlo kar iz neba. Če si želimo spoznati pravega partnerja, ni dovolj, da napišemo seznam njegovih pozitivnih lastnosti, potem pa ga 'čakamo' doma na kavču. Pomemben korak, ki ga mnogi pozabijo je ta, da moramo najprej mi stopiti v akcijo, da nam Vesolje lahko pomaga. Torej, če si želite spoznati pravo ljubezen, morate iti ven in spoznavati ljudi, namesto da pričakujete, da vam ga bo Vesolje 'dostavilo' pred vaša vhodna vrata. To se lahko zgodi le v primeru, da je vaš idealni partner ravno tisti, ki vam bo v petek zvečer dostavil vašo najljubšo pico. Pa še v tem primeru, morate biti vi tisti, ki najprej stopite v akcijo - dvignete telefon in naročite pico. :) V primeru, da je pico naročil sosed, dostavljavec pa pomotoma pozvoni na vaših vratih, kjer se zgodi ljubezen na prvi pogled, pomeni: da živite v romantičnem filmu ali pa ste mojster manifestacije. V slednjem primeru, vas resnično želim spoznati. :)

Obstaja tudi veliko ljudi, ki vsak dan razmišljajo o zadetku na loteriji. Večkrat slišim: ''Če bi zadel na loteriji, bi bile vse moje težave rešene. Kako super bi bilo, če bi zadel sedmico!'' In ko ga vprašam, ali je vplačal listek, je odgovor ''ne''. Brez vplačanega listka, res težko karkoli dobimo. Zopet je potrebno stopiti v akcijo! Nekateri pa mi pravijo: ''Ah, sem vplačal ja, ampak tako ali tako nič ne bo, ker še nikoli nisem nič dobil.'' Tu pa nastopi zakon privlačnosti. Zakon privlačnosti deluje zelo močno in tisto kar mislimo, tudi pritegnemo. Vendar se moramo zavedati, kakšne so naše resnične misli. Če rečemo, da tako ali tako ne bomo zadeli, potem res ne bomo. Četudi si to želimo. Tako je tudi z denarjem.

Ogromno ljudi si želi, da bi imeli veliko denarja, hkrati pa ves čas govorijo, da ga nimajo. ''NIMAM'' je zelo močna beseda in z njo Vesolju sporočamo, da živimo v pomanjkanju. Po zakonu privlačnosti, posledično nazaj dobimo še več pomanjkanja. ''NIMAM denarja, NIMAM ljubezni, NIMAM službe...'' Vesolje sliši le ''NIMAM'' in nam da še več tega. In tukaj nastopi nerazumevanje zakona privlačnosti, zaradi česar potem mislimo, da ne deluje. Ljudje pravijo: ''Ampak jaz si zelo močno želim, da bi imel več denarja. Zakon privlačnosti pri meni ne deluje!'' Prva stvar, ki jo moramo narediti, je ta, da nehamo uporabljati besedo ''nimam''. Bodite resnično pozorni na besede, ki jih izgovarjate, ker imajo večjo moč, kot si lahko predstavljate. Na začetku bo težko, ker nam je beseda ''nimam'' zares zlezla pod kožo in se boste večkrat morali ugrizniti v jezik. Tudi če mislite, da je vaša želja po več denarja močna, je beseda ''nimam'' močnejša. Zakaj? Ker želja, je za vas le želja. To, da nimate denarja, pa je za vas dejstvo in vaša resničnost. Če ste med tistimi, ki komaj zberete dovolj denarja za položnice in vam za ostale stvari ne ostane več nič, je logično, da boste rekli ''nimam denarja za nove hlače.'' Ker ga resnično nimate in je to vaša resničnost. Temu trdno verjamete. Zato beseda ''nimam'' prevlada nad vašo željo - ker za besedo ''nimam,'' stoji trdno prepričanje, da resnično nimate. In to prepričanje je močnejše od vaše želje.

To je ''skrivnost,'' ki je mnogi ne vedo, ker nam je bil zakon privlačnosti predstavljen zelo površno. Pozitivne misli delujejo, ampak mnogi ne vedo, da pri manifestaciji veliko vlogo igrajo tudi naša prepričanja in čustva. Besedo ''NIMAM'' bi bilo po teoriji zakona privlačnosti idealno nadomestiti z besedo ''IMAM.'' Vesolju s tem sporočimo, da imamo nečesa dovolj, zato nam pošlje še več tega. Zakon privlačnosti vsekakor deluje, vendar moramo to kar sporočamo, tudi resnično verjeti. Tudi če besedo ''nimam,'' nadomestimo z besedo ''imam'' in cele dneve ponavljamo pozitivne misli kot npr.: ''imam veliko denarja'' to žal še vedno ne bo delovalo. Zakaj? Ker dobro vemo, da je na našem bančnem računu minus, naša denarnica je prazna in jutri se izteče rok plačila položnic. Ko ponavljamo pozitivne misli, se povrh vsega še sami sebi zdimo neumni, saj vemo, da si lažemo. Če se znajdemo v takšnem položaju, je dobro, da ustvarimo neko prehodno fazo, ki nam bo pomagala priti do te faze, ko bomo lahko rekli ''imam'' in temu tudi verjeli. Zato za začetek, namesto besede ''nimam'' raje recite ''želim si''. Tako boste Vesolju prenehali pošiljati negativna sporočila, hkrati pa ne boste imeli občutka, da slepite sami sebe. Že samo s tem, boste naredili zelo pomemben korak. S tem se odpremo za rešitve in pozitivne spremembe, medtem ko z besedo ''nimam'' zapremo pot vsem možnostim.

Čustva pri manifestaciji igrajo pomembno vlogo. Ko združimo misli in čustva se zgodi manifestacija. Ko mi resnično verjamemo našim mislim in ko se ob teh mislih vzbudijo tudi pozitivna čustva, takrat je naša manifestacija v Vesolje uspešno 'poslana'. Poleg tega, da smo pozorni na izgovorjene besede, moramo biti pozorni tudi na naša čustva. Če smo uspešno začeli udejanjati prvi korak in se končno znebili besede ''nimam,'' opazujmo kaj se zgodi, ko rečemo ''želim si.'' Primer: ''Želim si veliko denarja'' ali ''želim si pravega partnerja'' ali ''želim si novo službo''. Ali se ob teh povedih, pojavi kakršnakoli negativna misel ali čustvo? Preverite, če se pojavljajo misli kot so: nisem dovolj dober; ne zaslužim si; ne zmorem; denar je slab; denar kvari ljudi; tisti, ki imajo veliko denarja, so do njega prišli na nepošten način; raje sem srečen v ljubezni kot pa bogat; nihče me ne mara; prava ljubezen ne obstaja; pravega partnerja je težko najti; vedno srečam napačnega; sem magnet za napačne partnerje; težko je dobiti službo; služb ni; mene sigurno ne bodo vzeli... Takšne misli vam sporočajo, da imate omejujoča prepričanja, ki jih morate začeti razreševati. Če ste zraven pripeli še občutke strahu, jeze, ljubosumja, sramu, zamere, nevoščljivost, obžalovanje, zavist, pritoževanje, pohlep itd. boste morali začeti s konkretnim delom na sebi, da se boste osvobodili vse te 'krame'.

Potrebno je očistiti vsa omejujoča prepričanja, ki so nam jih vcepili drugi in smo jim začeli verjeti. Razrešiti je potrebno vse stare rane iz otroštva in vse, kar smo si dodatno tudi sami naložili skozi življenje. Na tem mestu je zelo priporočljiva meditacija. Vsaka najmanjša negativna misel, ki se pojavi pri procesu manifestacije, nas bo odvrnila stran od želenega. To je razlog, zakaj manifestacija ne uspe in zato mnogi menijo, da ne deluje. Resnica je takšna, da vsi ves čas manifestiramo. Vsaka misel, vsaka beseda, vsako dejanje in vsaka odločitev vpliva na to, kaj pritegnemo v naše življenje. Od nas pa je odvisno, ali bo naša manifestacija v našo škodo ali korist. Spomnite se - če rečemo, da nečesa nimamo, torej pritegnemo pomanjkanje. Če nenehno mislimo, govorimo in čutimo, da smo finančno preskrbljeni, potem tudi bomo. Bodite torej pazljivi kakšne besede uporabljate, kam usmerjate svoje misli in kakšna čustva ob tem čutite.

Za začetek je zelo priporočljivo, da manifestacijo 'vadimo' z majhnimi stvarmi, ki si jih želimo, ampak nam niso tako zelo pomembne, da brez njih ne bi preživeli. Vzemimo za primer, da sodelujemo v nagradni igri, kjer lahko dobimo knjigo, ki si jo že dolgo želimo. Veseli bomo, če jo bomo dobili, ne bo pa konec sveta če je ne dobimo. Navsezadnje si jo lahko tudi sami kupimo ali sposodimo v knjižnici. Pri takšnih majhnih stvareh se namreč ne pojavi strah, kaj bo v primeru, če tega ne dobimo, zato je manifestacija veliko lažja. Ker gre za manjšo stvar, tudi lažje verjamemo, da jo lahko dobimo. Naše misli so bolj usmerjene v samo knjigo, ob tem pa se nam ne pojavijo nobena omejujoča prepričanja. Ker gre za knjigo, lahko tokrat opustimo prehodno fazo in poskusimo z besedo ''IMAM''. ''Imam to knjigo. Knjiga je že moja. ''Naše besede nakazujejo, da knjigo že imamo, misli temu verjamejo in so popolnoma usmerjene v to, da je knjiga že naša. Dodajmo še občutke veselja, sreče in hvaležnosti, ker je knjiga naša. Ko so usklajene naše besede, misli in čustva, je naše 'naročilo' v Vesolje oddano. Nato lahko le še prevzamemo knjigo. :)

Ko boste naredili nekaj takšnih majhnih uspešnih poskusov, si boste začeli bolj zaupati, saj boste videli, da tudi vi zmorete manifestirati. Povrnili si boste vero v zakon privlačnosti in v Vesolje, saj boste končno razumeli njegovo delovanje. Nato lahko postopoma začenjate manifestirati tudi večje, vam pomembnejše stvari.

Začnite torej odstranjevati vsa omejujoča prepričanja, ki vas ovirajo pri vaši manifestaciji, bodite pozorni na to, kakšne besede izgovarjate in kam usmerjate svoje misli ter opazujte svoja čustva. Ko se boste ločili od vseh ovir, ki vam preprečujejo kreiranje življenja kakršnega si želite, boste pripravljeni za manifestacijo. V enem od naslednjih člankov pa vam bom zaupala najhitrejši in najbolj učinkovit način za manifestiranje. ;)

Monika Radič, certificirana vaditeljica joge smeha, meditacij, reiki mojstrica in učiteljica, praktik ThetaHealinga (basic, advanced, Manifesting and Abundance)
www.sijem.si


Objavljeno v spletni reviji Preventiva





Comments

Popular Posts